VIDEO Morți încurcați la morga din Câmpulung Moldovenesc. Dosar penal după ce o persoană decedată a fost îngropată de altă familieCaz incredibil la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, unde un bărbat venit să ridice trupul tatălui decedat de câteva zile a aflat că acesta fusese deja îngropat. Ulterior, a aflat că tatăl său fusese îngropat din greșeală, în locul altei persoane.

Petru Cramer, 49 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, a murit pe data de 28 mai, iar trupul a fost dus la morga spitalului din Câmpulung Moldovenesc. Când fiul său a venit să ridice cadavrul, a aflat că părintele fusese deja îngropat, relatează Monitorul de Suceava.

Potrivit sursei citate, s-a ajuns în această situație din cauza angajaților din spital care au permis unei alte familii să intre în morgă, familie care a luat un decedat fără să-i verifice documentele. Pentru a recupera cadavrul propriului tată, Cosmin a fost nevoit să facă o plângere la poliție și să semneze o declarație prin care era de acord cu deshumarea părintelui îngropat de altă familie.

„Joi, după ce au venit cei de la Criminalistică în pădurea unde a murit tata au ajuns și cei de la pompe funebre, care l-au dus la morga din Câmpulung Moldovenesc. De acolo mi s-a spus că este de serviciu doar un singur medic legist pe toată zona și voi fi sunat când să vin după tata. Am primit un telefon sâmbătă, iar când am ajuns acolo un medic și o asistentă mi-au spus că trebuie să mai aștept. Cum stăteam la poartă a venit cineva de la pompe funebre, care mi-a transmis că a apărut o încurcătură, dar că se rezolvă rapid. Apoi a venit și portarul care mi-a spus că tatăl meu este deja îngropat în cimitirul din Câmpulung Moldovenesc”, a declarat fiul decedatului pentru Monitorul de Suceava.

Bărbatul a depus o plângere la poliție.

„S-a făcut deshumarea, au desfăcut sacul și l-am recunoscut. O să-l îngrop creștinește”, a mai spus bărbatul.

Acesta spune că nu înțelege de ce s-a ajuns la această situație jenantă și a spus că după ce va finaliza cu înmormântarea va dori să afle cine este vinovat pentru a fi tras la răspundere.

„Cealaltă persoană decedată avea 81 de ani și tata 49. Plus că aveau și etichetă cu numele, dar nimeni nu a verificat. Eu am înțeles că din partea celuilalt mort a venit o rudă mai îndepărtată care a luat corpul fără să verifice. Dar la morgă intră cine vrea și ia ce vrea? Nu există nici o regulă, nimeni care să răspundă? Ei dau vina acum unul pe altul și nu își asumă nici o răspundere”, a mai spus bărbatul.

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Cosinschi, a precizat că decedații nu veneau din spital și nu au nici o legătură cu această unitate medicală.

„Portarul are registrul și nimeni nu intră fără să fie înregistrat. Familia care a luat primul decedat a greșit, dar trebuiau să aibă un certificat de deces. Probabil că aveau așa ceva și au putut intra în morgă. Acces acolo au doar poliția, medicina legală, pompele funebre și aparținătorii. Familia își ia propriul mort, iar acum nu și-a recunoscut decedatul. Este o situația ciudată, dar portarul de unde să știe care mort trebuia luat? La morgă nu este niciun angajat al spitalului, dar dacă au certificat de deces pot veni să ridice mortul. Portarul verifică certificatul de deces și ia datele celor care vin să ridice decedatul”, a declarat pentru sursa citată Adrian Cosinschi.

Poliția Câmpulung Moldovenesc a deschis un dosar penal pentru a stabili cine este răspunzător pentru această încurcătură.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.