Sinucidere groaznică în Parcul Ariniș din Gura Humorului. Un tânăr și-a pus capăt zilelor chiar în fața soției



Duminică seară, în jurul orie 20.16, autoritățile au fost sesizate prin 112 de o tânără din localitate cu privire la faptul că soţul său Marin C., de 28 ani, s-a legat singur de mâini şi de picioare, după care s-a aruncat în râul Moldova, în aval de podul suspendat din Parcul Ariniş Gura Humorului, cu intenţia de a se sinucide.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi tineri sunt căsătoriți și locuiesc împreună la domiciliul părinţilor soţului, amândoi suferind de afecţiuni psihice. Bărbatul suferă de schizofrenie, iar soţia sa a fost diagnosticată cu epilepsie, ambii fiind sub tratament medical.

În ultimele luni, cei doi soţi au avut trei tentative de suicid, doar intervenţia familiei făcând ca gestul lor să nu fie dus la îndeplinire, cu circa o lună în urmă fiind şi internaţi din acest motiv, la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, unde au rămas sub tratament timp de o săptămână.

Duminică, în jurul orelor 15.30-16.00, cei doi soţi au plecat să se plimbe în Parcul Ariniş Gura Humorului, dar la plecare, bărbatul a luat asupra sa mai multe pliculeţe cu un medicament folosit în tratarea epilepsiei.

În timp ce treceau puntea suspendată de peste râul Moldova, bărbatul a înghiţit medicamentul din pliculeţe, după care a schimbat brusc direcţia de mers şi a luat-o prin pădure, spre marginea albiei râului. Deşi soţia sa l-a întrebat de ce face acest lucru, el a refuzat să răspundă, dar ajuns pe malul râului Moldova, în aval de puntea suspendată, la aproximativ 500-700 de metri de aceasta, și-a legat, cu un şiret de încălţăminte, o mână şi un picior şi a intrat în apă, spunându-i soţiei că doreşte să se sinucidă. Aceasta a încercat să-l împiedice, l-a tras afară din râu, dar el şi-a continuat intenţia suicidală şi şi-a introdus capul în apă, îndreptându-se spre partea de râu mai adâncă şi mai repede.

Soţia sa l-a pierdut la un moment dat din vedere, dar crezând că acesta a reuşit să iasă din apă, pe celălalt mal, s-a dus acasă să-l caute.

În momentul în care a realizat că bărbatul nu s-a mai întors la domiciliu, femeia şi-a luat telefonul ce-l lăsase acasă la încărcat şi a apelat 112, pentru a sesiza cele întâmplate.

După sesizare, s-au constituit echipe mixte de căutare, compuse din lucrători de poliţie, jandarmi şi pompieri, care au răscolit ambele maluri ale râului Moldova, dar nu s-a reuşit identificarea celui în cauză.

La lăsarea întunericului, activităţile de căutare au fost sistate, urmând a fi continuate a doua zi, la lumina zilei.
Mai nouă Mai veche