Numărul pacienților în stare gravă, internați la Terapie Intensivă, s-a dublat într-o singură zi, la Spitalul Județean Suceava. Jumătate dintre ei sunt ventilați mecanic




Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că numărul total al sucevenilor infectați cu noul coronavirus a ajuns, miercuri, 15 iulie, la 4.200, în creștere cu 12 cazuri față de ziua precedentă. La nivel național miercuri au fost raportate 641 de cazuri. 

Miercuri, 15 iulie 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3609 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate două persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 6 persoane vindecate.

Din totalul celor 528 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 111 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 108 pacienți sunt în zona tampon și 309 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 111 pacienți diagnosticați Covid- 19, 66 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 31 forme ușoare, iar 14 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 14 pacienți aflați în secția ATI șapte sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 56 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 21 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

Astăzi, 15 iulie 2020, la solicitarea prefectului județului Suceava, în sala Bucovina a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință tehnică de lucru la care au participat administratorul public al județului Suceava, doamna Irina Vasilciuc, domnul Alexandru Calancea manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, domnul Marius Grămadă, director medical interimar al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, domnul Dinu Sădean director executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog principal Mihaela Costea din cadrul DSP Suceava și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, domnul col. Costică Ghiață.

Scopul ședinței a fost analiza situației epidemiologice existente în acest moment la nivelul județului Suceava, identificarea și aplicarea eventualelor măsuri necesare pentru o diseminare și aplicare corectă a regulilor stabilite și recomandărilor specialiștilor pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

În urma analizei efectuate s-a stabilit ca instituțiile implicate în lupta Covid- 19 să intensifice acțiunile cu rol preventiv și informativ privind aplicarea corectă a măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială, dar și să acționeze pentru furnizarea cât mai precisă și detaliată a datelor de interes public cu privire la situația epidemiologică existentă la nivelul județului Suceava.

Informăm cetățenii că în județul Suceava există patru laboratoare/ unități de specialitate care au capacitatea și oferă, la cerere, posibilitatea recoltării și testării pentru Covid- 19, pentru persoanele care nu fac parte din categoriile de risc și anume:

  1. Direcția de Sănătate Publică Suceava,
  2. Spitalul Municipal Vatra Dornei,
  3. SC ULTRATEST SRL Rădăuți,
  4. SC DOCTOR LUNGU SRL Fălticeni.


Datele înscrise în prezentul comunicat sunt preluate din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.


Mai nouă Mai veche