17 elevi eliminați din Bacalaureat la două săptămâni după examen



17 elevi de la un liceu din Moldovița au fost eliminați din examenul de Bacalaureat pentru fraudă, la două săptămâni după examen. Tinerii sunt nemulțumiți și spun că au fost supuși unui abuz.

Șeful ISJ Suceava, Grigore Bocanci, a declarat, miercuri, că sancțiunea a fost dată în urma unei sesizări trimise la Ministerul Educației.

„S-a constituit o comisie din partea ISJ Suceava care a ridicat înregistrările video ale examenului de Bacalaureat susținut la Liceul Tehnologic din Moldovița. Acestea au fost analizate și s-a decis eliminarea din examen a unui număr de 17 elevi. Motivul este fraudarea examenului, elevii respectivi încercând diverse modalități de a copia”, a spus Bocanci.

Acesta susține că au fost sesizate și organele de cercetare penală.

Conform presei din Suceava, tinerii sunt foarte nemulțumiți, în condițiile în care nu au fost anunțați oficial că au fost eliminați din examen. „Noi considerăm un abuz asupra noastră, deoarece eventuala fraudă se sancționează pe loc, nu la 10 zile după terminarea examenului”, ar fi spus o tânără.

„Am constatat că s-au eliminat elevii din sălile unde nu au fost prezenți elevi care fac parte din familii cu influențe politice. Astfel, noi credem că filmările din sălile lor au fost ascunse și neverificate. Mai circulă un zvon că primarul comunei al cărei nepoată nu a luat bacalaureatul în promoția trecută a făcut imediat două vizite în incinta liceului după terminarea examenului. Oare de ce? Să se asigure că totul va fi în favoarea nepoatei?”, a declarat una dintre elevele eliminate din examen pentru „Ziar de Suceava”.

Probele la examenul de Bacaluareat s-au încheiat în 26 iunie, rezultatele înainte de contestații s-au afișat în 30 iunie, iar cele finale în 5 iulie.

Cei 17 elevi nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examentului de Bacaluareat.

Mai nouă Mai veche