Un tânăr fără permis s-a trântit cu mașina într-un cap de pod, la Zamostea



Miercuri, 29 iulie 2020, la ora 11.00, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au identificat pe DC36A, pe raza satului Zamostea, comuna Zamostea, autoturismul marca Audi A3 într-un podeț de beton.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în jurul orei 11.00, Ilie A., de 22 ani, localnic, a condus autoturismul Audi A3 pe DC 36A, în localitatea Zamostea, din direcția Ciomârtan spre Zamostea, iar în momentul în care s-a angajat în depășirea unui autoturism Renault Megan a pierdut controlul autoturismului, a virat stânga, ieșind în afara părții carosabile și a lovit un cap de pod.

În urma acestui eveniment autoturismul a suferit avarii, dar conducătorul autoturismului nu a suferit nici o leziune, refuzând transportul la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat că nu deține permis de conducere valabil pentru nici o categorie.

Autoturismul are asigurarea obligatorie expirată din 12.05.2020, astfel s-a procedat la reținerea plăcuțelor de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare și la sancționarea contravențională a proprietarului cu amendă în cuantum de 1000 de lei conform art. 3 din Legea 132/2017.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche