VIDEO Prefectul, președintele CJ și primarul, în mijlocul unei mulțimi care nu respecta distanțarea fizică, la întâmpinarea viitorului arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, PS Calinic Botoșăneanul



Viitorul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, PS Calinic Botoșăneanul, a fost întâmpinat, sâmbătă seară, la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava, de o mulțime care nu a respectat regulile de distanțare fizică. Participanții nu au purtat măști de protecție nici în curtea mănăstirii, nici în biserică, și nu au respectat regulile pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

PS Calinic Botoșăneanu a venit însoțit de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de alți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

În mulțimea care i-a întâmpinat pe ierarhi s-au aflat și prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, Marian Lungu, a declarat presei locale că instituția nu a fost prezentă pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pentru că nu ar fi știut despre acest eveniment. Nu au fost prezente la evenimente nici forțe ale Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, nici ale Poliție Locale.

Prefectul coordonează serviciile publice deconcentrate din județ, inclusiv instituțiile de menținere a ordinii publice. Prefectura Suceava gestionează epidemia de Covid-19 la nivelul județului și în comunicatele de presă face zilnic apel către populație să respecte măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Mai nouă Mai veche