Buletin de presă, 24 august 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 23.08.2020, ora 03.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 178, din comuna Arbore, în dreptul unui imobil din cauza neadaptării vitezei de deplasare pe un sector de drum în curbă, un bărbat de 23 de ani din comuna Cacica a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă, lovind violent gardul imobilului. Imediat după accident conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
Din accident a rezultat decesul unui tânăr de 17 ani din comuna Cacica, pasager în autoturism.
Ulterior, la ora 07.05, conducătorul auto s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului”, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a conducătorului auto, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


La 23.08.2020, ora 03:48, Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, un bărbat de 23 de ani din comuna Cacica a căzut de pe moped.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit din discuţiile cu persoanele prezente că în timp ce conducea mopedul pe DJ 209 L în localitatea Solonețu Nou a pierdut controlul asupra direcției de mers și a rulat pe acostamentul din partea stângă a părții carosabile unde a lovit o stivă de material lemnos fiind proiectat de pe moped pe partea carosabilă din beton.
În urma impactului a rezultat decesul conducătorul mopedului.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.08.2020, ora 05:45, în timp ce conducea motocicleta pe D.C. Basarabi pe un sector de drum în afara localității un bărbat de 27 de ani din comuna Preuteşti, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă având în vedere direcția de mers.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 27 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.08.2020, ora 11.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN2H în afara localităţii Rădăuți, o femeie de 36 de ani din comuna Volovăţ a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă, a lovit un podeț și s-a răsturnat în șanțul din fața unui imobil.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto şi a unui minor de 4 ani pasager în autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.08.2020, orele 16:25, în timp ce conducea autoturismul pe DC 86B, în comuna Cârlibaba, într-o curbă la dreapta pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, un localnic de 65 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a derapat, a intrat pe sensul opus de mers în șanțul din partea stângă, a revenit pe partea carosabilă unde s-a răsturnat pe partea lateral dreapta.
În urma impactului atât conducătorul auto, cât și pasagera din autoturism au fost răniţi uşor fiind transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cu ocazia verificărilor în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 65 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar plăcuțele de înmatriculare provizorii montate pe autoturism sunt false, aparținând unui alt autoturism.
Conducătorul autoturismului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere ”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” și „vătămarea corporală din culpă”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2020, în jurul orei 00:50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Moldovița autoturismul condus de un localnic de 33 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.08.2020, ora 01.10, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe D.C. nr. 35 dintre comuna Grănicești și comuna Calafindești autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din comuna Calafindeşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.08.2020, ora 00.30, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 din localitate autoturismul condus de un localnic de 25 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să efectueze testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital în prezenţa personalului medical, acesta a refuzat şi recoltatrea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.08.2020, în jurul orelor 22.10, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate autoturismul condus de un localnic de 49 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche