Buletin de presă, 5 august 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 04.08.2020, ora 09:20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, la trecerea de pietoni din fața unui imobil, un localnic de 79 ani a accidentat o localnică de 23 ani angajată în traversarea străzii regulamentar pe trecerea de pietoni, pe marcajul pietonal.
Din accident a rezultat rănirea ușoară a femeii de 23 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital conducătorului auto i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.08.2020, orele 20.31, Secția 4 Poliției Rurală Gălănești a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că pe DJ 178 C de pe raza comunei Frătăuții Noi un tânăr căzut de pe bicicletă.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat biciclistul, un localnic de 29 de ani, care a declarat faptul că, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DJ 178 C s-a dezechilibrat şi a căzut pe sol.
Bărbatul de 29 de ani a fost rănit uşor fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Biciclistul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 04.08.2020, în jurul orelor 20.35, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că, pe strada Calea Bucovinei din localitate a avut loc un eveniment rutier cu pagube materiale.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismul avariat cât şi conducătorul auto, un localnic de 35 de ani care a declarat că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuţi a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat parapetul de beton al podului ce traversează pârâul Sucevița.
În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.08.2020, ora 21:20, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Traian Vuia din localitate autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani din comuna Pătrăuţi.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche