VIDEO Medici folosiți pe post de figuranți într-un clip electoral PNL filmat de Gheorghe Flutur în Spitalul Județean, utilizând resursele și dotările Consiliului Județean



Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a filmat un videoclip cu caracter electoral în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, iar filmarea a fost publicată pe pagina de Facebook PNL Suceava.

Gheorghe Flutur, de profesie inginer silvic, este filmat vorbind despre aparatura și dotările spitalului în prezența unor medici aliniați la perete, pe post de figuranți. Videoclipul cu caracter electoral include și câteva cuvinte rostite de managerul Spitalului Județean, dr. Alexandru Calancea.

Filmarea a fost realizată de un angajat al Consiliului Județean utilizând aparatura din dotarea instituției publice. Videoclipul a fost publicat pe pagina de Facebook PNL Suceava.

Pentru că videoclipul a fost publicat pe pagina de Facebook a PNL Suceava rezultă că Gheorghe Flutur a folosit resursele și dotările Consiliului Județean Suceava și Spitalului Județean Suceava pentru a obține capital electoral pentru formațiunea politică pe care o conduce la nivel de județ.

Conform legislației naționale, utilizarea influenței ori autorității în scopul obținerii de foloase necuvenite, în acest caz capital electoral pentru o formațiune politică, constituie încălcare a legii.

Spitalul Județean Suceava a fost cea mai afectată unitate medicală din țară de epidemia de SARS-CoV-2 și continuă să fie doar parțial funcțional din cauza spațiilor dedicat îngrijirii bolnavilor de Covid-19.

Facsimil cu clipul electoral publicat la https://www.facebook.com/PNLSuceava/videos/744737526346982/
Mai nouă Mai veche