VIDEO Tăiere ilegală de amploare descoperită de Daniel Bodnar în pădurile din Moldovița. Inspectorul Gărzii Forestiere a fugit fără să constate în întregime dimensiunea furtuluiActivistul de mediul Daniel Bodnar a descoperit o tăiere ilegală de amploare pe raza Ocolului Silvic Moldovița. În pădure au ajuns și reprezentanți ai Gărzii Forestiere și IPJ Suceava. Daniel Bodna susține însă că autoritățile nu au constatat în întregime dimensiunea tăierilor ilegale. Inspectorul Gărzii Forestiere a refuzat să vorbească autorul sesizării, Daniel Bodnar, dar ulterior Garda Forestieră Suceava a transmis un comunicat de presă.

Marți, 4 august 2020, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Suceava, în baza unor informații din partea activistului de mediu Daniel Bodnar, Garda Forestieră a fost demarat verificări în fondul forestier din zona Moldovița.

În raza unui canton silvic arondat O.S. Moldovița din cadrul Direcției Silvice Suceava, au fost identificate mai multe cioate din grupa de specii rășinoase care totalizau un volum de 39,635 mc cu o valoare a prejudiciului de aproape 40.000 lei, valoare ce include TVA, și care va fi recuperată de la cei găsiți vinovați, după efectuarea cercetărilor specifice de către lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava.

Reamintim pe această cale faptul că în cazul în care prejudiciul constatat s-a produs într-un parchet autorizat spre exploatare, titularului autorizației de exploatare i se va propune retragerea Atestatului de exploatare, la solicitarea înaintată de Garda Forestieră Suceava către Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră.

Verificările vor continua vizând și alte locații suspecte sub aspectul legalității recoltării materialului lemnos precum și punerea pe piață așa cum prevede REGULAMENTUL (UE) NR. 995/2010 din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligațiilor care revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn, cât și legislația specifică în vigoare.

Garda Forestieră Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.