Conturi false folosite de candidatul PSD Dan Cușnir pentru a-și crește notorietatea pe Facebook



Cristian Avram și-a făcut ieri cont de Facebook. La profil are statuia ecvestră a voievodului Ștefan cel Mare, iar în fotografia de cover vedem Biserica Sf. Gheorghe a Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Prima dată și-a pus o imagine a Cetății de Scaun a Sucevei, dar s-a răzgândit. Fotografiile sunt copiate de pe Wikipedia.

Conform descrierii, Cristian Avram a studiat la USV și locuiește în Suceava. Atât.

În 24 de ore, Cristian Avram a adunat deja peste 50 de prieteni, printre care politicieni de la toate partidele și câțiva jurnaliști. În plus, până acum s-a abonat la doar patru pagini: Dan Cușnir, NewsBucovina, Monitorul de Suceava și Suceava News Online.

În cele 24 de ore de când și-a făcut contul de Faebook, singura activitate a lui Cristian Avram a fost să distribuie pagina candidatului PSD Dan Cușnir în multe grupuri de Facebook.

În schimb, Cristian Avram nu are fotografii personale, rude, prieteni, soție, comentarii, selfie-uri, poze din vacanță etc. Pe lângă așa-zisele studii la USV, descrierea e complet goală, fără liceu, fără alte studii, fără ocupație, fără pasiuni, fără experiență. Nimic. Adică lipsesc toate acele elemente specifice unei persoane reale.

Contul Cristian Avram este, evident, fals.

Acesta este doar unul dintre câteva zeci de conturi făcute în perioada iulie-august și folosite de Dan Cușnir pentru a-și crește notorietatea de Facebook.

Candidatul PSD Dan Cușnir a preluat rețeta de la viceprimarul Lucian Harșovschi, cel care este lăudat permanent pe Facebook de o rețea de peste 50 de conturi false.



Mai nouă Mai veche