Focar de Covid-19 la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava! Cinci călugări care au spovedit enoriași sunt internați la spital. Autoritățile sanitare nu au făcut niciun demers pentru a identifica persoanele aflate în pericol



Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a devenit focar de Covid-19 după ce cinci călugări au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și au fost internați în Spitalul Județean Suceava. Doi călugări au fost internați miercuri, iar ceilalți trei săptămâna trecută.

DSP Suceava a demarat o anchetă epidemiologică și au dispus testarea întregului personal de la mănăstire. Așezământul a fost închis, iar viețuitorii au intrat în izolare pentru 14 zile.

Din primele informații ale anchetei epidemiologice se pare că virisul ar fi ajuns la călugări de la enoriașii veniți la spevedanie. Pe de altă parte, în urmă cu zece zile Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a găzduit slujba de întronizare a noului arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic Botoșăneanul.

Deocamdată  autoritățile nu par să facă niciun demers pentru a-i identifica pe numeroșii suceveni care în ultimele zile au fost să se roage sau să se spovedească la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Mai nouă Mai veche