Asistenta medicală cu o formă gravă de Covid-19, transferată cu elicopterul la Spitalul „Matei Balș” din București



Asistenta medicală din Rădăuți internată în stare gravă cu Covid-19 la Spitalul Județean Suceava a fost transferată, miercuri, cu elicopterul la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Plasma cu concentrație ridicată de anticorpi pentru Covid de care asistenta medicală are nevoie a ajuns marți seară la spitalul din Suceava cu un avion, de la Centrul de Transfuzii din Arad.

Mariana Rodica Petrariu are 52 de ani și este asistentă medicală la Spitalul Municipal Rădăuți. Femeia prezintă o formă severă a bolii, iar de marți dimineață este intubată. Familia acesteia a postat și un mesaj emoționant prin care cere sprijin.

„Cu toții o cunoașteți pe mama mea… Un OM luptător, iubitor de oameni. O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală și o soție dedicată. O familistă convinsă, o persoană care sărea în ajutor mereu. Un om minunat. Acesta este un strigăt de ajutor.. din partea unei fiice de 24 de ani pentru mama ei! Mama mea este internată la terapie Intensivă în Spitalul Sf. Ioan cel Nou din Suceava cu diagnostic COVID pozitiv. A fost intubată astăzi. Vă rog cei care puteți să ne ajutați să donați PLASMĂ, pentru PETRARIU MARIANA-Rodica A2 Rh pozitiv”, este mesajul fiicei asistentei.

Mai multe informații:


Mai nouă Mai veche