A murit profesorul Climent Horeanu de la Facultatea de Silvicultură a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava

Comunitatea academică suceveană este în doliu. Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, unul dintre cei mai respectați și iubiți profesori ai Facultății de Silvicultură, Climent Horeanu, s-a stins din viață, la vârsta de 79 de ani.

A dus o viață dedicată carierei didactice și va rămâne cu siguranță în memoria colegilor și a studenților pentru devotamentul de care a dat dovadă în activitatea profesională. O solidă pregătire de specialitate și o pasiune enormă pentru botanică l-au consacrat pe Climent Horeanu drept un reprezentant de marcă al unei generații de mari profesori, care au pus bazele învățământului superior silvic la Suceava.

Profesorul Horeanu s-a născut în comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, în anul 1941. A absolvit Facultatea de Biologie-Geografie din cadrul Universității „Al.I. Cuza” Iași, iar după absolvire s-a angajat ca botanist la Stațiunea „Prof. I. Borcea” de la Constanța. Începând cu 1976, a devenit biolog principal la Filiala Iași a Academiei Române - Subcomisia Monumentelor Naturii din Moldova, iar din 1983, a activat în cadrul Centrului de Cercetări Biologice Iași. În anul 1990, profesorul Horeanu a ocupat postul de conferențiar universitar la Facultatea de Silvicultură a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, iar în 1993 a devenit profesor titular la disciplinele Botanică, Dendrologie şi Amenajarea spațiilor verzi. În activitatea de cercetare științifică a abordat diferite domenii ale biologiei vegetale: floră, taxonomie, fitocenologie, ecologie vegetală și ocrotirea naturii. Rezultatele cercetărilor științifice s-au concretizat în peste 80 de studii și articole publicate.

Colegii de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava regretă profund trecerea în neființă a celui care a fost Profesor universitar doctor Climent Horeanu și transmit sincere condoleanțe familiei!

„Rămas bun, Domnule Profesor, și Domnul să vă aibă în pază!”
Mai nouă Mai veche