Buletin de presă, 16 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 15.11.2020, ora 01.09, în timp ce conducea autoturismul pe DC 41 B în interiorul localității Țibeni, comuna Satu Mare, în dreptul unui imobil, un localnic de 31 de ani a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă în partea stângă, a lovit gardul imobilului și un stâlp de susținere a rețelei electrice.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto și a unei femei de 30 ani, din aceeași localitate, pasager pe locul din față dreapta, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
Având în vedere restricțiile de circulație impuse după ora 23:00, conform Lg 55/20, s-a constatat faptul că cei doi în cauză nu aveau un motiv justificat de deplasare, motiv pentru care au fost sancționați contravențional în acest sens.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.11.2020, ora 14:40, în timp ce conducea motocicleta pe D.J. 209A, pe raza comunei Mălini, un bărbat de 42 de ani din comuna Stulpicani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers intrând în coliziune cu un podeţ.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 42 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Motociclistul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, bărbatul de 42 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de: ”vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.11.2020, ora 12:33, Poliția orașului Broșteni a fost sesizată despre faptul că, pe strada Bistriței din localitate, în zona Primăriei se află un minor căzut de pe ATV.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat un minor de 15 ani din comuna Ostra, care a declarat faptul că, a plecat din localitatea de domiciliu conducând un ATV neînregistrat ce aparține părinților acestuia, iar când a ajuns în orașul Broșteni a pierdut controlul acestuia și a căzut pe strada Bistriței.
Tânărul de 15 ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
Din accident a rezultat rănirea minorului de 15 ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de: „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „vătămarea corporală din culpă”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.11.2020, orele 22.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29, din comuna Dumbrăveni, la intersecţia cu DC62A, un bărbat de 26 de ani din municipiul Suceava a pătruns pe drumul comunal şi prin efectuarea manevrei de mers înapoi, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat de 41 de ani din municipiul Fălticeni, intrând în coliziune cu acesta.
După producerea evenimentului rutier, bărbatul de 26 de ani a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, fiind identificat uletrior.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 41 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 41 de ani şi de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui conducătorului auto de 26 de ani, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, “conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluţionat procedural.


Acţiune a poliţiştilor pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică

În ziua de 14.11.2020, în intervalul orar 19.00-24.00, la nivelul Poliției municipiului Suceava a fost organizată o acțiune cu efective mărite din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră și acțiuni speciale, pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, unde s-a acționat pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenții economici, persoane fizice (portul măștii) precum și respectarea restricțiilor de circulație impuse conform prevederilor Hotărârii 967/2020 modificată, respectarea normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și pe linia asigurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier, ocazie cu care au fost verificate 18 societăţi comerciale, controlate 94 de autovehicule şi legitimate 144 persoane.
În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 34 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.665 lei şi retrase 3 certificate de înmatriculare.
De asemenea a fost reţiunut în vederea suspendării 1 permis de conducere şi constatate 2 infracţiuni .


Dosare penale la regimul rutier

La 15.11.2020, ora 00:15, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza comunei Calafindești autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Întrucât atât conducătorul auto cât și pasagerul nu au putut prezenta declarații pe propria răspundere privind motivul deplasării în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancționați contravențional conform art 65 lit. m din Lg 55/2020 rap. la art 2 alin. 3 din anexa nr 3 la HG 967/2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.11.2020, în jurul orelor 02:10, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate autoturismul condus de o femeie de 34 de ani din comuna Straja.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, femeia de 34 de ani are permisul de conducere reţinut pentru abateri la regimul rutier.
Întrucât conducătoarea auto nu a putut prezenta declarații pe propria răspundere privind motivul deplasării în intervalul orar 23.00-05.00, a fost sancționată contravențional conform art 65 lit. m din Lg 55/2020 rap. la art 2 alin. 3 din anexa nr 3 la HG 967/2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.11.2020, orele 18:05, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza comunei Dorna Candrenilor autoturismul condus de un localnic de 28 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 28 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, autoturismul în cauză figurează înmatriculat, dar plăcuţele de înmatriculare montate pe acesta sunt false, aparținând unui alt autovehicul.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.11.2020, în jurul orei 21.40, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe D.J. 175, în comuna Fundu Moldovei autoturismul condus de un bărbat de 58 de ani din comuna Breaza.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche