Buletin de presă, 4 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 03.11.2020, ora 19.50, în timp ce conducea autoturismul pe bd. George Enescu din municipiul Suceava, o femeie de 25 de ani din comuna Moara a surprins şi accidentat o localnică de 49 de ani.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, ambilor participanți la trafic li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.11.2020, ora 18.45, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177A în interiorul localităţii Stulpicani, un localnic de 36 de ani a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontal-laterală stânga cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către o femeie de 35 de ani din comuna Ostra.
După impact, conducătorul auto de 36 de ani a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
În urma impactului a rezultat rănirea conducătoarei auto de 35 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Femeia de 35 de ani a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, ce va fi soluţionat procedural.


Sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei aplicate de poliţişti

În perioada 02.11.-03.11.2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu inspectori din cadrul I.T.M. Suceava și Garda de Mediu Suceava, au acționat pe linia prevenirii și combaterea fraudelor în domeniul deșeurilor feroase și neferoase, ocazie cu care au fost verificaţi 2 operatori economici şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei.
De asemenea au fost confiscate bunuri în valoare de 14.345,09 lei.


Dosar penal la regimul rutier

La 03.11.2020, ora 04.14, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Ștefan cel Mare, din localitate, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismul implicat în eveniment cât şi conducătorul auto un bărbat de 34 de ani din comuna Marginea, care a declarat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza municipiului Rădăuţi, în apropierea unui sens giratoriu a lovit cu partea din față a autoturismului un indicator rutier ce era instalat pe acesta.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche