Șofer depistat cu numere false la mașină după ce a fost oprit ca martor pentru un alt tânăr prins fără permis la volanul unui autoturism

Marți, 3 noiembrie 2020, la ora 18.15, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta efectuau activități informativ-investigative pe linie de silvicultură în cătunul Botușel din comuna Fundu Moldovei, ocazie cu care au constatat faptul că un autoturism a efectuat brusc o manevră de mers înapoi fără a se asigura, din parcarea unui local de alimentație publică, după care a schimbat direcția de mers și a circulat cu viteză excesiva spre înainte. S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, iar după o urmărire de aproximativ 200 de metri autoturismul în cauză, VW Golf, a fost oprit regulamentar pe partea dreapta a drumului public.

Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit că în autoturism se afla o singură persoană, Marinel U., de 27 de ani, din comuna Fundu Moldovei. S-au efectuat verificări prin controlul documentelor și consultarea bazelor de date, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autoturismul nu este asigurat pentru caz de răspundere civilă auto.

După zece minute, la ora 18.25, s-a procedat la oprirea în același loc a unui autoturism marca VW Golf cu scopul de a prezenta conducătorului auto situația constatată în vederea audierii sale ulterioare ca martor în cauza penală instituită. Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor prezentate la control s-a stabilit faptul că autoturismul era condus de către Vasile Ș., de 35 ani, din aceeași localitate care poseda permis de conducere valid pentru categoria de vehicule pe care o conducea, însă autoturismul oprit pentru control nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculat pentru circulația pe drumurile publice, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe acesta au fost atribuite unui alt autoturism marca Dacia.

S-a procedat la întocmirea două dosare penale la regimul rutier, în primul fiind efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar în celălalt urmează a se efectua cercetări privind infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche