VIDEO Nuntă cu o sută de invitați întreruptă, duminică, de polițiștii suceveni. Mirele, administratorul restaurantului și invitații au fost sancționați contravențional

O nuntă la care participau o sută de persoane a fost întreruptă de polițiști, duminică, la Berchișești, fiind aplicate sancțiuni pentru invitați, miere și administratorul restaurantului. 

În ultimele 24 de ore, polițitii a fost verificat 151 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost verificate 1338 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 50 de mijloace de transport.

Polițiștii au aplicat într-o singură zi aproape 200 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55 din 2020 în valoare de peste 40.000 lei.

Duminică, 1 noiembrie 2020, la ora 13:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 10 Gura Humorului, au obținut date cu privire la faptul că la un restaurant de pe raza comunei Berchișești este organizată o nuntă.

În interiorul restaurantului au fost identificate o sută de persoane care serveau masa, din verificările efectuate constatându-se faptul că era în desfășurare o nuntă, organizată de doi miri din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa.


S-a procedat la legitimarea tuturor persoanelor aflate în interiorul restaurantului. Participanții au fost sancționați cu avertismente conform Lg. 55/2020. 

În plus, mirele a fost sancționat cu suma de 2.000 lei, iar un bărbat de 55 ani, din orașul Gura Humorului, în calitate de administrator al restaurantului, a fost amendat cu suma de 15.000 lei. 

Persoanele implicate în eveniment au fost evacuate din interiorul restaurantului, activitatea fiind anulată. 

La 24 octombrie 2020, administratorul restaurantului a fost instruit cu privire la prevederile art. 5, alin. 1 și alin. 2 din Hotărârea 48/22.10.2020 emisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, prin aceea că se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, etc.) în spațiile închise precum și în cele deschise. 

Totodată, cu ocazia controlului efectuat la aceeași dată privind respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, administratorul fusese sancționat contravențional conform art. 42, lit. i din HG 857/2011 cu amendă în valoare de 1.600 lei. 

Având în vedere aspectele constatate a fost sesizată și Direcția de Sănătate Publică Suceava pentru luarea măsurilor ce se impun conform competenței.
Mai nouă Mai veche