VIDEO Un milion de euro găsiți ascunși în găleți sau zidiți în pereți la perchezițiile făcute la angajații de la Permise și RAR din Suceava

Procurorii anticorupție au descoperit aproape un milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul perchezițiilor de joi, de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților. 

Procurorii DNA Suceava au descins în 67 de locații din București, Suceava, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, care vizează destructurarea unei rețele de polițiști care este implicată în obținerea de permise și numere de înmatriculare în mod fraudulos. Au fost făcute percheziții la Serviciul de Permise Auto și Înmatriculări Suceava, la reprezentanțele RAR din Suceava și județele limotrofe, dar și la Serviciul Județean Anticorupție al Poliției Române.

Anchetatorii spun că grupul infracțional a funcționat între 2018-2020.

Banii ascunși în găleți sau pereți, confiscați

Polițiștii, contra unor sume de bani uriașe, îi ajutau pe oameni să-și ia permisul de conducere fără a participa la examenul auto. Anchetatorii au avut parte de o surpriză imensă în momentul perchezițiilor. Polițiștii au găsit până acum aproape un milion de euro în locuințele percheziționate.

Unele bancnote erau ținute în seif, iar altele erau ascunse în pereți sau depozitate în ligheane, ori găleți. 


Un permis costa 5.000 – 7.000 de euro 

„Polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA pun în executare aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupție. Printre suspecți sunt și angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis”, a spus Dajbog într-o declarație de presă care a avut loc, joi, la sediul MAI.

„În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arată în comunicatul transmis de DNA. La finalul acestor percheziții mai multe persoane vor fi aduse la audieri la sediul DNA Suceava.


Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche