Femeie din Grămești bătută în grajd de soțul gelos. Polițiștii l-au evacuat din locuință și au emis ordin de restricție pentru cinci zile

Sâmbătă, 26 decembrie 2020, la ora 08.21, lucrătorii Secției de Poliție Rurală 13 Bălcăuți au fost sesizați prin 112 de către o femeie de 40 ani, din comuna Grămești, despre faptul că, în timp ce se afla în grajdul gospodăriei soțul său, de 45 ani, a lovit-o și a amenințat-o cu acte de violență.

În aceeași zi, în jurul orei 07.00, femeia se afla în grajdul gospodăriei sale unde desfășura activitățile zilnice la animale, moment în care a intrat soțul său. Pe fondul unor neînțelegeri mai vechi și a geloziei din partea acestuia, între cei doi soți a izbucnit un scandal spontan, după care bărbatul a lovit-o de mai multe ori, iar apoi a amenințat-o cu acte de violență.

Ulterior, persoana vătămată s-a deplasat în locuință, unde se afla tatăl său, iar după o perioadă de timp de pe telefonul mobil, la ora 08.21 a apelat 112, sesizând cele întâmplate.

Femeia a fost audiată, ocazie cu care a declarat că formulează plângere penală împotriva soțului său, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Totodată în cauză a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazia cu care s-a constatat că există risc iminent, fapt pentru care în temeiul art. 223 din Legea nr. 217/2003 republicată, s-a emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, față de agresor.

S-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Violență în familie”.

Mai nouă Mai veche