Un tânăr băut și fără permis s-a izbit cu mașina într-un taxi, pe strada Bunești din Câmpulung Moldovenesc, și a fugit de la locul accidentului. Taximetristul, ușor rănit

Joi, 24 decembrie 2020, în jurul orelor 21.40, Florin B., de 19 ani, din Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea auto marca Ford pe strada Buneşti din municipiul Câmpulung Moldovenesc nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă la dreapta, ocazie cu care a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul Citroen, taxi, condus regulamentar din sens opus de Ilie H., de 38 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului autoturismului taxi, care a fost transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, fiind diagnosticat cu „TCC, contuzie umăr stâng”, fără a rămâne internat.

Tânărul de 19 ani a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, acesta fiind identificat la adresa de domiciliu la scurt timp după impact.

În continuare, cei doi conducători auto implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul șoferului autoturismului taxi, respectiv 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 19 ani, fiind recoltată o probă de sânge primului, respectiv două probe la interval de o oră celui de-al doilea.

În urma interogării bazelor de date ale Poliţiei Române s-a constatat că tânărul de 19 ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” ,conducerea unui sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” .
Mai nouă Mai veche