Tânăr fără permis depistat la volanul unei mașini cu numere false de înmatriculare, la Gura Humorului

Joi, 24 decembrie 2020, în jurul orei 02.30, un echipaj de poliţie în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza oraşului Gura Humorului, pe strada Piaţa Republicii - parcare Catedrală, a oprit pentru control autoturismul marca Ford care se deplasa către strada Mihail Kogălniceanu, la volanul căruia se afla Mihai C., de 22 de ani, din comuna Comăneşti, satul Humoreni.

Fiindu-i solicitate documentele personale şi ale autovehiculului, acesta a declarat faptul că documentelor nu le are asupra sa, iar autoturismul l-a cumpărat în urmă cu două zile din municipiul Suceava de la o persoană pe care nu o cunoaşte, luând legătura cu ea pe internet.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale poliţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule.

De asemenea, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, s-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date aparţinând Poliţiei Române a numărului de înmatriculare identificat pe autoturismul marca Ford Focus, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acestea au fost atribuite unui autoturism marca Audi.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză nu deţinea declaraţie pe proprie răspundere conform prev. Legii 55/2020, fiind sancţionat contravenţional.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.
Mai nouă Mai veche