Buletin de presă, 11 ianuarie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 10.01.2021, ora 00.05, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihai Teliman din oraşul Siret, un bărbat de 36 de ani din localitate a acroşat cu oglinda retrovizoare stânga un localnic de 23 de ani.
Din impact a rezultat rănirea bărbatului de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.01.2021, în jurul orei 02.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178D, de pe raza localităţii Cajvana, un bărbat de 21 de ani din comuna Todireşti a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu gardul unui imobil.
Din impact a rezultat atât rănirea conducătorului auto cât şi a unui tânăr de 17 ani, pasager în autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conduce”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.01.2021, ora 10.21, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17B, din direcţia Broşteni către Vatra Dornei, într-o curbă periculoasă la stânga, un bărbat de 42 de ani din judeţul Bacău a pierdut controlul asupra direcției de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat ulterior şi transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 42 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 10.01.2021, orele 15.05, Poliția oraşului Dolhasca a fost sesizată despre faptul că, pe raza localităţii un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismul implicat în evenimentul rutier cât şi conducătorul auto, un localnic de 59 de ani.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.01.2021, orele 22.25, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe raza comunei Vicovu de Jos autoturismul condus de un tânăr de 17 ani din comuna Voitinel.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea s-a stabilit că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 13.12.2020 şi poliţa de asigurare obligatorie expirată din data de 16.10.2020, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.01.2021, ora 21:30, Secţia 9 Poliţie Rurală Șcheia a fost sesizată despre faptul că, pe strada Cetății din comuna Șcheia, a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorul auto, un bărbat de 52 de ani din municipiul Suceava.
Bărbatul de 52 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.01.2021, orele 23.01, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Dornești, autoturismul condus de un localnic de 36 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, reultatul fiind de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.01.2021, orele 23.08, o patrulă din cadrul Poliției oraşului Dolhasca, a oprit pentru control pe strada Dr. C. Arseni din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 35 ani din judeţul Botoșani.
Întrucât emana halenă alcoolică bărbatul de 35 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Mai nouă Mai veche