A murit bebelușul ajuns în stare gravă la spital după ce a fost scufundat în cristelniță pentru a fi botezat, la biserica din cartierul Zamca al municipiului Suceava

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă, a murit în cursul nopții, informațiia fiind confirmată de anchetatori.

Este vorba despre un copil de șase săptămâni, născut prematur, lucru despre care preotul ar fi fost înștiințat de familie, bebelușul fiind creştinat duminică la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Biserica este situată lângă Mănăstirea Zamca și este totodată și sediul Protopopiatului I Suceava.

Conform martorilor, preotul ar fi scufundat copilul în cristelniţă, iar după ce a fost scos din apă a încetat să plângă și să se zbată.

„Botezul a fost făcut prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, a confirmat protopopul de Suceava, Doru Budeanu.

Personalul medical chemat de urgență a constatat că bebelușul a intrat în stop cardio-respirator. Se pare că ar fi înghițit o cantitate mare de apă în timpul scufundării în cristelniță, aproximaativ 110 mililitri.

Un echipaj de terapie intensivă mobilă a preluat copilul şi l-a transportat la unitatea de primiri urgenţe Suceava. Bebelușul a fost internat în stare gravă, la Terapie Intensivă, intubat și ventilat mecanic.

Bebelușul a murit în cursul nopții de duminică spre luni. 

Mai multe informații:
Mai nouă Mai veche