Buletin de presă, 26 februarie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni în valoare de 13.630 aplicate de poliţiştii rutieri

În data de 24.02.2021 poliţişti din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor, ocazie cu care au fost aplicate 24 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.630 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 9 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 25.02.2021, ora 10:45, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în comuna Pojorâta, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta un bărbat de 69 de ani din comuna Moara a intrat în coliziune lateral stânga cu ansamblul de vehicule condus regulamentar din sens opus de către un bărbat de 48 de ani din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat atât rănirea conducătorului auto de 69 de ani cât şi a două persoane, un bărbat de 40 de ani şi o femeie de 69 de ani, pasageri în acelaşi autoturism, care au fost transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural


La 25.02.2021, în jurul orelor 20.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2 direcția Fălticeni-Suceava, un bărbat de 24 de ani din municipiul Suceava s-a răsturnat în zona de protecție din partea stângă a drumului.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto şi a unui tânăr de 18 ani, pasager în autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 25.02.2021, ora 09.55, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că, pe strada Zamcei din localitate, a avut loc un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența alcoolului.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismele implicate în evenimentul rurier cât şi conducătorii auto, un bărbat de 27 de ani din comuna Fântânele şi un bărbat de 67 de ani din oraşul Solca.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 27 de ani şi negativ în cazul bărbatului de 67 de ani, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche