Buletin de presă, 28 februarie 2021 - IPJ Suceava

Mandat pus în executare de polițiști

La 27.02.2021, la Secția 14 Poliție Rurală Vama, s-a primit mandatul de executare a pedepsei închisorii din 26.02.2021, emis de Tribunalul Suceava, față de un bărbat de 43 ani, din com. Frumosu, care a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor.
După primirea mandatului persoana condamnată a fost căutată și identificată la domiciliu. Acesteia i s-a înmânat un exemplar al mandatului și a fost condusă la Secția 14 Poliție Rurală Vama unde s-a constituit escorta în vederea depunerii în Penitenciarul Botoșani.


Agresor evacuat din locuință în baza unui ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La 27.02.2021, ora 18.37, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 32 ani, din com. Verești, despre faptul că soțul său, de 27 ani, a agresat-o.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în ziua de 27.02.2021, în jurul orei 18.20, în timp ce se aflau în apartamentul din mun. Suceava, unde locuiesc fără forme legale, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi bărbatul a lovit-o pe soția.
Persoana vătămată care este însărcinată a fost identificată în afara locuinței. Persoanele implicate în eveniment au fost invitate la sediul Poliției municipiului Suceava pentru întocmirea documentelor legale.
S-a întocmit formularul de evaluare a riscului în urma căruia a reieșit faptul că există risc iminent și s-a emis ordinul de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, respectiv începând cu data de 27.02.2021 ora 20.35, bărbatul agresor fiind evacuat din locuință.
Victima a formulat plângere împotriva soțului său, cercetările urmând a fi continuate de sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” și „amenințare”.


Dosare penale la regimul rutier

La 27.02.2021, ora 13.53, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 7 Mălini, pe raza satului Rădăşeni, str. Spicului au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat de 65 ani, din oraş Gura Humorului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool în aerul pur expirat și i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 870 lei pentru lipsa documentelor, iar având în vedere că la controlul documentelor autoutilitarei s-a constat faptul că poliţa RCA era expirată, proprietarul autoutilitarei a fost sancţionat conform Lg.132/2017 cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiindu-i reţinute plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare.


La 27.02.2021, ora 17.45, polițiștii din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, în timp acționau pe DC 78, în interiorul localității Călinești Enache, au oprit pentru control autoturismul condus de către o femeie de 46 ani, din com. Dărmănești.
Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,53 mg./l. alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat două mostre biologică de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche