Românii din Diaspora, jigniți de un inginer silvic chemat să cubeze un transport ilegal de bușteni. Activiștii de mediu, trimiși „la căpșuni în Anglia” pentru că au depistat camion care era supraîncărcat și avea grave defecțiuni tehnice

Românii care muncesc în străinătate au fost jigniți de un inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Mălini care a fost solicitat la serviciu pentru a măsura buștenii dintr-un camion oprit la sesizarea lui Sorin Tofan, unul dintre colaboratorii lui Daniel Bodnar. 

Camionul care avea defecțiuni majore de funcționare, nu avea asigurare și nici inspecția tehnică periodică la zi, a fost oprit în trafic la Cornu Luncii, la sesizarea lui Sorin Tofan. Camionul a fost condus de polițiști la Ocolul Silvic Mălini, pe drum fiind la un pas să rămână fără una dintre roțile de pe spate. 

La solicitarea polițiștilor, Ocolul Silvic Mălini l-a delegat, sâmbătă, pe inginerul silvic Marius Maganu să determine cantitatea de lemn din camion. Pe durata măsurătorilor, Sorin Tofan i-a reproșat inginerului faptul că nu măsoară corespunzător buștenii, înregistrând dimensiuni mai mici decât cele reale, efectul fiind diminuarea volumului rezultat. 

Vizibil nervos, inginerul Marius Maganu s-a răstit la Sorin Tofan, s-a repezit spre el și l-a trimis „la căpșuni în Anglia”. 

Expresia folosită de inginerul silvic a fost vădit jingnitoare, făcând referire la faptul că tinerii care s-au reunit în jurul lui Daniel Bodnar lucrează în străinătate, mulți dintre ei chiar în Anglia.
 


În urma măsurătorilor, angajatul Ocolului Silvic Mălini a stabilit că în mașină erau cu 3,26 de metri cubi în plus față de aviz, în condițiile în care Sorin Tofan susține că în realitate cantitatea în plus față de aviz ar fi fost cu mult mai mare. 

Polițiștii au dispus confiscarea cantității de 3,26 metri cubi de lemn rotund de brad în valoare de 1.108 lei.

Totodată, inspectorii ISCTR au aplicat o amenda de 4.000 lei pentru refuzul șoferului de a se deplasa la cântar.

Polițiștii au mai aplicat o amenda de 10.000 lei la Legea 171/2010 pentru nereguli în completarea avizelor, o amendă de 1.305 lei pentru că ITP expirat la autovehicul, o amendă de 1305 lei pentru ITP expirat la remorcă; o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa RCA la remorcă. Suplimentar, polițiștii au reținut plăcuțele si certificatele de înmatriculare de la autoutilitară si de la remorcă.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.