Șoferul care a provocat un accident mortal după ce a împrăștiat semințe de floarea-soarelui pe DN 17, la Mestecăniș, a fost identificat de polițiști

Doi oameni au murit în ianuarie într-un accident în Suceava, după ce un microbuz a derapat din cauza unor semințe de floarea soarelui strivite, care au format o pojghiță uleioasă. Șoferul care a pierdut semințele riscă să fie acuzat de ucidere din culpă.

Cercetările au continuat în cazul accidentului mortal produs pe 13 ianuarie în localitatea Mestecăniș. Microbuzul în care se aflau cele două persoane decedate s-a lovit violent de parapet după ce a derapat pe carosabilul devenit nefiresc de alunecos din cauza unor semințe de floarea soarelui care au fost strivite de mașinile aflate în trafic până au format o pojghiță uleioasă pe care nu s-a mai putut frâna.

Pe o porțiune de câteva sute de metri căzuse o cantitate de cinci tone de semințe dintr-un camion condus de un ieșean, care și-a continuat drumul câteva zeci de kilometri până a sesizat că a pierdut încărcătura.


Șoferul s-a întors din drum, dar nu a anunțat autoritățile

Șoferul a recunoscut că a sesizat pierderea și s-a întors la fața locului, însă din păcate nu a anunțat vreo autoritate, considerând că semințele de pe drum nu reprezintă un pericol.

În microbuz erau opt oameni, toți localnici din zona Breaza-Sadova-Câmpulung Moldovenesc, care plecau în acea dimineață spre Franța.

Polițiștii au reușit să dea de urma șoferului și au stabilit cu exactitate traseul acestuia pornind doar de la semințele de floarea soarelui răspândite pe drum.

Oamenii legii au analizat camerele video din zonă și au aflat că un șofer a întrebat prin stație dacă vreun coleg nu a pierdut o încărcătură de floarea soarelui pe acel drum.

Polițiștii din Vatra Dornei au identificat apoi mașina și pe șofer, cu domiciliul în Alba Iulia, dar rezident în Iași. Acesta a recunoscut că s-a întors din drum înainte de a ajunge în Vatra Dornei, a verificat carosabilul și a văzut că nu este alunecos, apoi a plecat.

Două ore au trecut de la pierderea încărcăturii până la accident

De la momentul pierderii încărcăturii și până la momentul accidentului au trecut două ore, timp în care semințele de floarea soarelui au fost strivite de mașini și au făcut ca drumul să devină uleios și extrem de alunecos.

Deocamdată, față de respectivul șofer nu s-a luat vreo măsură și nici nu este pus sub acuzare, însă identificarea sa era esențială, având în vedere că în dosar s-a dispus o expertiză care trebuie să stabilească, printre altele, dacă există legătură de cauzalitate între starea carosabilului și accident.

Ancheta este continuată de polițiștii de la Biroul Rutier Vatra Dornei, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei sunt deocamdată in rem, față de fapte, nu față de persoane.

Mai multe informații: 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.