Buletin de presă, 19 martie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni în valoare de 18.095 lei aplicate de poliţişti

La 17.03.2021, în intervalul orar 14:00 – 18:00, pe raza municipiului Rădăuți, a secțiilor arondate, a orașului Vicovu de Sus și comunelor arondate, a fost organizată o acţiune pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului şi a abaterilor bicicliştilor şi conducătorilor de mopede, la care au participat poliţişti din cadrul Poliției municipiului Rădăuți și Poliției orașului Vicovu de Sus, ocazie cu care au fost aplicate 59 sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.095 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 3 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 17.03.2021, ora 07:50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în afara localității Rădășeni, un bărbat de 30 de ani din municipiul Fălticeni, s-a angajat în depășirea autoturismului condus de o femeie de 27 de ani din comuna Cornu Luncii, deși din sens opus circula un alt autovehicul, fapt pentru care a revenit pe banda sa de circulație, moment în care a acroșat autoturismul în depășirea căruia se afla.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 27 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.03.2021, în jurul orei 07.30, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 176 în comuna Moldovița, într-o curbă la dreapta, localnic de 32 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un copac de pe marginea drumului.
Din accident a rezultat rănirea unui bărbat de 52 de ani din comuna Moldovița, pasager în autoutilitara condusă de bărbatul de 32 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.03.2021, ora 11.20, în timp ce conducea autoturismul pe Bld. 1 Mai din municipiul Suceava, la o trecere pentru pietoni, o localnică de 53 de ani a surprins şi accidentat o localnică de 37 de ani, angajată în traversarea străzii regulamentar pe trecerea pentru pietoni.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 37 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătoarea auto cât şi pietonul au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.03.2021, în jurul orei 15:10, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2, în afara localităţii Pătrăuţi, un bărbat de 63 de ani din municipiul Suceava a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 50 de ani din județul Botoșani, ambele autovehicule fiind proiectate în afara părții carosabile
Din accident a rezultat decesul bărbatului de 63 de ani şi rănirea conducătorului auto din judeţul Botoşani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 50 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 17.03.2021, ora 12.05, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Volovățului din localitate condus de un localnic de 44 ani.
Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 44 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche