VIDEO Patronul de gater care l-a atacat cu toporul pe Dani Ghinghiloschi și i-a spart geamurile la mașina, trimis în judecată pentru distrugere

Liviu Olărean, patronul unei firme de exploatare lemn, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în dosarul în care a fost anchetat după ce l-a atacat cu toporul și i-a distrus mașina lui Dănuț Ghinghiloschi, unul dintre activiștii de mediu din grupul lui Daniel Bodnar.

Incidentul s-a produs la 12 noiembrie 2020. Dănuț Ghinghiloschi, în vârstă de 24 de ani, din orașul Solca, se afla la volanul unui autoturism BMW X6, cu volan pe partea dreaptă, înmatriculat în Marea Britanie, și a observat un camion care tracta o remorcă pe raza localității Rădăuți. Tânărul a considerat că autovehiculul este supraîncărcat cu lemne și l-a urmărit până la depozitul SC Holz Transport SRL Marginea.

În timp ce era la volan, activistul a văzut cum de el se apropie Liviu Olărean, patronul firmei, furios, cu un ciocan silvic în mână. Incidentul a fost filmat de activist.
 


În imagini se poate observa că agresorul vine spre mașină înarmat cu un topor și îl înjură: „Ce filmezi mă m***, mă?”.

Liviu Olăreanu lovește apoi cu toporul în geamul portierei stânga față. Tânărul șofer accelerează pentru a se îndepărta, dar agresorul lovește în geamul portierei dreapta spate, iar toporul pătrunde prin geamul spart și cade pe bancheta din spate.

După incident, Liviu Olărean a fost reținut în arest pentru 24 de ore și a fost anchetat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Procurorii au finalizat acum cercetările și l-au trimis în judecată pe agresor.

Conform Codului Penal, infracțiunea de distrugere se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.


Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche