Permis fals prezentat polițiștilor de un șofer beat care a provocat un accident la Câmpulung Moldovenesc. Individul a fost reținut în arestul poliției

Marți, 16 martie, în jurul orei 12.10, Vasile Zlotariu, de 37 de ani, din Moldova Sulița, în timp ce conducea un autoturism Dodge pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, spre localitatea Pojorâta, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu ansamblul de vehicule format dintr-un microbuz Mercedes Sprinter şi remorcă condus regulamentar de Igor J., de 40 de ani, din Iaşi.

În urma impactului, șoferul mcirobuzului a suferit leziuni traumatice, fiind transportat la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, fără a rămâne internat. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,00 mg/l după care i s-a recoltat o probă biologică de sânge.

De asemenea, în urma impactului a fost rănită ușor Carmen C., de 19 ani, din comuna Ţeţchea, județul Bihor, pasageră în autoturismul Dodge, care a fost transportată la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc, unde a fost diagnosticată cu „contuzie toracică”, fără a rămâne internată.

Vasile Zlotariu a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc pentru a i se preleva probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, s-a stabilit că permisul de conducere emis de autoritățile din Ucraina prezentat de șoferul autoturismului este contrafăcut, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date acesta nu deţine alt permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea luării unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche