Flori, mărțișoare și recomandări preventive, oferite de polițiștii suceveni de Ziua Femeii

La nivelul înregului județ, polițiștii au organizat activități de marcare a Zilei de 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii, fiind desfășurate acțiuni în trafic sau în zone pietonale. Doamne și domnișoare au primit flori și materiale preventive din partea polițiștilor. Peste 500 de doamne și domnișoare au primit flori și mărțișoare din partea polițiștilor la nivelul întregului județ.

8 Martie înseamnă însă mult mai mult decât urări transmise într-o zi stabilită la nivel mondial pentru celebrarea doamnelor. Ascunde această dată și povești de viață și destine de care noi ar trebui să fim mai aproape în fiecare zi pentru a ajuta și a avea satisfacția salvării și călăuzirii unor suflete.

Alături de polițiști au fost și în acest an voluntari.....și nimic nu e mai frumos decât să ai voluntari copii, care să dorească să fie alături de oamenii în uniformă.

Între voluntari am avut-o și în acest an pe Elena, o tânără dominșoară de 14 ani, elevă la o unitate de învățământ din Suceava. De la mijlocul lunii ianuarie și până ieri a confecționat manual, cu pricepere și talent peste 100 de mărțișoare pe care le-a oferit celor cu suflet în schimbul sprijinului pentru achiziționarea rechizitelor școlare și a altor bunuri necesare unui adolescent. Elena nu a întins mâna, ci a oferit...a oferit mărțișoare realizate cu multă trudă și migală.

Polițiștii au ajutat-o la rândul lor pe Elena și au achiziționat prin colectă de fonduri mărțișoare realizate de acest talentat copil.

Astăzi, mărțișoarele confecționate de Elena au ajuns prin mâinile polițiștilor să fie oferite persoanelor aflate în Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți.

Zeci de femei, bărbați și copii din colțuri îndepărtate ale lumii, care și-au părăsit propriile țări marcați de evenimente tragice sau în cautarea unui trai mai bun, oameni ai căror cutume îî separă de cultura europeană, au aflat povestea mărțișorului și au povestit la rândul lor propriile povești adevărate de viață.

Efortul Elenei și și polițiștilor nu a fost în zadar. Am văzut oameni fericiți măcar pentru o zi și i-am ajutat să uite pentru câteva clipe de problemele și neajunsurile care i-au împins spre pribegie.

Și Elena a primit din partea polițiștilor o plachetă de onoare pentru activitățile sale de voluntariat din ultimii doi ani dar și titlul de ,,Vestitor al Primăverii în Siguranță”.

Polițiștii urează ,,La mulți ani!” tuturor doamnelor și domnișoarelor și o Primăvară în Siguranță!
Mai nouă Mai veche