Nuntă cu o sută de invitați oprită de polițiști la restaurantul Hotelului Balada din Suceava

Duminică, 4 aprilie, între orele 16:00-20:00, a fost organizată de Poliţia Municipiului Suceava o acţiune pe linia verificării modului de respectare a măsurilor dispuse privind instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 de către agenţii economici.

În baza unei informaţii cu privire la desfăşurarea unui eveniment la sala de evenimente a hotelului Balada din municipiul Suceava, la faţa locului s-a deplasat dispozitivul care acţiona conform planului de acţiune de la nivelul Poliţiei Municipiului Suceava, format din opt poliţişti, patru jandarmi din cadrul IJJ Suceava, doi lucrători din cadrul ISU Suceava, patru lucrători din cadrul Poliţiei Locale, un lucrător din cadrul ITM Suceava şi un lucrător din cadrul DSVSA Suceava.

În interiorul sălii de evenimente a Hotelului Balada era organizat un eveniment privat, la care participau aproximativ 100 de persoane. Acestea se aflau la mese consumând băuturi şi produse alimentare, fără a fi acompaniaţi de o formaţie muzicală.

Cu ocazia verificărilor efectuate a rezultat faptul că un bărbat din satul Iaslovăţ a organizat un eveniment cu participarea a 100 de persoane.

Având în vedere restricţiile în vigoare privind prevenirea şi combaterea pandemiei Covid-19, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 65, lit. j din Legea 55/2020, cu amendă în cuantum de 3.000 lei.

De asemenea, administratorul societății Polaris SRL, care deţine Hotelul Balada, a fost sancţionat contravenţional conform art. 65, lit. j din Legea 55/2020, cu amendă în cuantum de 3.000 lei.

Totodată, participanţii la întrunire care au părăsit interiorul sălii de evenimente la solicitarea organelor abilitate, au fost sancționați cu avertisment cu privire la respectarea restricţiilor în vigoare.

Cu ocazia intervenţiei, au fost efectuate verificări de către lucrătorii din cadrul I.S.U. Suceava şi D.S.V.S.A. Suceava în privinţa respectării normelor specifice, ocazie cu care nu au fost constatate alte nereguli.
Mai nouă Mai veche