Percheziții la contrabandiști! Patru mii de pachete cu țigări și 274 de sticle cu alcool au fost descoperite de polițiștii suceveni

Miercuri, 28 aprilie 2021, în cadrul unui dosar instrumentat de polițiștii din cadrul SICE, au fost obținute și puse în executare 24 de mandate de percheziție domiciliară, dintre care 21 pe raza județului Suceava, două pe raza județului Vrancea și unul pe raza județului Bihor.

Perchezițiile au vizat persoane suspectate de implicarea în contrabandă cu produse accizabile de proveniență extra-comunitară, atât în forma introducerii în țară, cât și în cele de transport, depozitare și comercializare a acestora.

Cu această ocazie, la aproape jumătate dintre locațiile percheziționate au fost descoperite țigarete și băuturi alcoolice de proveniență extra-comunitară, cantitatea totală de țigarete identificată fiind de 79.780, iar cea de băuturi alcoolice totalizând peste 274 de sticle.

Întreaga cantitate de țigarete și băuturi alcoolice a fost indisponibilizată, urmând ca în cauză să fie calculate sumele cu care a fost prejudiciat bugetul consolidat al statului, în vederea instituirii măsurilor asiguratorii și recuperării prejudiciului.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava - S.I.C.E - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.