Frați reținuți în arest după ce au furat aproape 500 de pachete cu țigări dintr-un magazin din Suceava. Unul dintre ei a mai stat în arest după ce a spart o frizerie din Obcini

La data de 6 martie 2021, ora 04.02, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în magazinul Ambianța situat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Suceava, de unde au sustras mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit următoarele că în jurul orei 03.50, persoane necunoscute au pătruns prin forţarea uşii de acces în incinta magazinului Ambianța, situat pe strada Mihai Viteazu, de unde au sustras mai multe pachete cu ţigări, în valoare de 9.738,73 de lei.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de către lucrătorii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava, s-a reușit identificarea autorilor faptei. Este vorba despre Iulius Geanini Dani, în vârstă de 32 de ani, din Călimănești, județul Vrancea, care locuiește fără forme legale în Suceava, și fratele său Costel Mihalache, în vârstă de 19 ani, cu domiciliul în Ciorani, județul Vrancea.

Ca urmare a cercetărilor efectuate s-a reușit probarea activității lor infracționale, cei doi dobândind calitatea de suspecți.

La data de 28 aprilie 2021, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Suceava la adresa suspectului Iulius Geanini Dani. În locuința de pe strada Bistriței au fost identificați cei doi suspecți, precum și obiecte și mijloace de probă folosite la comiterea faptei.

În baza mandatelor de aducere emise de către lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, cei doi suspecți au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Suceava în vederea continuării cercetărilor. Ca urmare a cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, la data de 28 aprilie 2021, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava au dispus față de ce doi suspecți măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

La aceeași dată, cei doi suspecți au dobândit calitatea de inculpați, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”.

La sfârșitul lunii martie, Geanini Iulius Dani a fost reținut de polițiști după ce a spart frizeria Steel's Barber din Obcini de unde a furat un televizor și articole de încălțăminte și îmbrăcăminte. 
Mai nouă Mai veche