Petrecere oprită de polițiști într-un garaj din cartierul George Enescu

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava anunță că în perioada 5-10 aprilie 2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. 

IPJ anună au fost verificate 512 societăți comerciale şi 108 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 455 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020 în valoare de 100.970 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 5203 persoane.

IPJ Suceava a arătat că deși marea majoritate a cetățenilor au înțeles necesitatea respectării normelor legale pentru a putea trece cât mai repede peste situația pandemică s-au înregistrat și situații în care lipsa de responsabilitate a trebuit sancționată de către polițiști.

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, în jurul orei 22:30 polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au boținut informații cu privire la faptul că pe aleea Jupiter în zona garajelor sunt mai multe persoane care nu respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19.
La fața locului s-au deplasat mai multe patrule din cadrul Biroului Ordine Publică care au identificat la unul din garaje, în interior, șase persoane care au organizat o petrecere privată, deranjand liniștea publică prin muzica și nerespectând Legea 55/2020.
Persoanele în cauză au fost legitimate și au relatat faptul că locuiesc în zonă. Toate cele 6 persoane au fost sancționate contravențional conform art. 65 lit. m, din LG 55/2020, rap. la art. 2, alin 1, pct. 2 din Anexa nr. 3, la HG 293/2021.
Având în vedere restricţiile în vigoare privind prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19 celor 6 persoane li s-a pus în vedere pe viitor să respecte normele legale, acestea s-au conformat, au cooperat, după care au plecat spre domiciliu.

Vineri, 9 aprilie 2021, la ora 12.20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că în fața unui laborator de analize medicale este un grup de persoane care nu poartă mască de protecție.
Patrulele deplasate la fața locului au identificat un grup de 5 persoane de sex masculin, iar 3 dintre acestea nu purtau mască de protecție obligatorie.
Trei bărbați de 23, 26 și 37 de ani au fost sancționați conform art. 65 lit. h din Lg. 55/2020 rap la art. 1 din anexa nr. 2 la HG 293/2021.
Persoanelor în cauză li s-a pus în vedere ca pe viitor să respecte normele legale.


IPJ Suceava recomandă cetățenilor dar și agenților economici să respecte legislația în vigoare, să poarte masca sanitară și să păstreze regulile de distanțare socială.

Polițiștii reamintesc că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00 este interzisă.

Circulația persoanelor este permisă în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:
  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

IJ Suceava reamintește de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.