Alin Opincaru a fost trimis în judecată pentru infracțiuni economice. Procurorii îl acuză că și-a devalizat propria firmă cu peste 170.000 de lei

Fostul președinte al Partidului Uniunea pentru Bucovina, Alin Opincaru, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru presupuse infracțiuni economice pe care le-ar fi comis în activitatea de administrare a unei societăți comerciale. 

Conform procurorilor, Alin Costinel Opincaru a fost trimis în judecată pentru că în calitate de administrator şi asociat al SC EURO MEDICAL ASSISTANCE SRL ar fi săvârșit infracțiunea de „folosire, cu rea credinţă, de bunuri sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu, în formă continuată”. 

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, bărbatul și-ar fi însușit din casieria și din conturile firmei o sumă totală de peste 170.000 de lei. 

„Anterior anului 2014, precum şi în perioada 1 ianuarie 2014 - 31 decembrie 2014, la date care nu pot fi individualizate cu certitudine, Opincaru Alin-Costinel, în calitate de administrator al SC EURO MEDICAL ASSISTANCE SRL Suceava, în repetate rânduri, prin depuneri şi retrageri succesive, a retras atât din casieria EURO MEDICAL ASSISTANCE SRL, cât şi din contul bancar al societăţii sume de bani, respectiv a retras suma de 110.000 de lei anterior anului 2014 şi suma totală de 67.599,68 lei în perioada 01.01.2014 – 31.12.2014 (din cauza modului de comitere a faptelor, retrageri şi depuneri succesive, nu poate fi individualizată fiecare retragere), fără ca în contul sumelor retrase să fi fost efectuată o contraprestaţie din partea sa în favoarea EURO MEDICAL ASSISTANCE SRL, şi fără să fi fost utilizate în scopul desfăşurării activităţii EURO MEDICAL ASSISTANCE SRL, iar prejudiciul cert cauzat de către administrator societăţii era la sfârşitul anului 2014 în sumă de 177.599,68 de lei”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava la 25 mai 2020, a parcurs procedura de cameră preliminară și a ajuns acum la faza de judecare pe fond. Următorul termen de judecată este luni, 31 mai 2021. 

Alin Opincaru a fost președinte al Partidului Uniunea pentru Bucovina până în aprilie 2021, iar la alegerile locale din toamna anului trecut a fost candidatul formațiunii politice pentru funcția de primar al municipiului Suceava.

În urmă cu două luni, Alin Opincaru a fost desemnat reprezentant al societății civile în comisia tehnică pentru stabilirea temei de proiectare pentru lucrările de amenjare a Parcului Șipote. 

„O încercare patetică de a mă denigra pentru că am început să deranjez pe mulți. Oamenii inteligenți din oraș au înțeles că e o chestiune privată în care nu prejudiciez pe nimeni. Pentru că dacă furi, o faci de la altcineva nu de la tine. E absolut logic”, a transmis Alin Opincaru. 
Mai nouă Mai veche