Un tânăr beat a fost la un pas să se izbească cu mopedul în mașina de poliție, la Rădăuți și este acum cercetat penal pentru trei infracțiuni

Sâmbătă, 29 mai 2021, la ora 23.50, patrula din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a observat pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți un moped al cărui conducător circula haotic, avân direcția de deplasare dinspre comuna Marginea către centrul municipiului Rădăuți.

Conducătorul mopedului a fost la un pas de a se tampona cu autospeciala de poliție, în ultimul moment agentul de poliție a evitat contactul cu mopedul.

S-au efectuat semnale regulamentare de oprire, iar în fața Grădinii Zoologice din localitate conducătorul mopedului a oprit vehiculul.

Conducătorul mopedului a fost legitimat în persoana lui Cristian Ș., din municipiul Rădăuți.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române s-a constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul pe care acesta îl conducea nu figurează ca fiind înmatriculat.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche