Buletin de presă, 11 mai 2021 - IPJ Suceava

Două persoane reținute și țigări de contrabandă în valoare de cca. 400.000 lei confiscate de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Secția 14 Poliție Rurală Vama, au obținut o informație privind depozitarea unor colete cu țigari de contrabandă la o casă din comuna Moldovița.
Polițiștii au descins la adresa respectivă și au identificat și confiscat 32.238 pachete cu țigarete (644.760 bucăți țigarete). S-a constatat că țigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă din informațiile obținute s-a constatat că acesta este doar depozitarul țigaretelor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraților proprietari, respectiv doi bărbați de 26 și 28 de ani, ambii cu activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări.
La data de 10.05.2021, cauza în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, a fost preluată de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale.
Cu ocazia activităților de cercetare și investigare efectuate, s-a reușit identificarea și probarea activităților infracționale ale autorilor, care în data de 05.05.2021 au transportat și depozitat la o locuință din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară, valoarea estimată a acestora fiind de circa 400.000 lei.
Față de suspecți, un bărbat de 28 ani și un alt bărbat de 26 de ani, ambii din com. Moldovița, s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 11.05.2021, aceștia urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.I.C.E - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 10.05.2021, în jurul orelor 15.25, o tânără de 21 de ani, din com. Marginea, conducea autoturismul pe DN 2E din direcția com. Horodnic de Sus către centrul comunei Marginea. În aceeași direcție de mers, în fața acesteia, se deplasa în calitate de biciclist un bărbat în vârstă de 52 de ani din com. Marginea.
Coducătoarea auto s-a angajat în depășirea biciclistului, apoi a efectuat imediat manevra de schimbare a direcției spre dreapta, moment în care a acroșat biciclistul cu partea laterală dreapta spate a autoturismului.
În urma impactului biciclistul a căzut în afara părții carosabile, suferind leziuni ușoare.
Atât conducătoarea auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care la Spitalul Municipal Rădăuți li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Două unități comerciale sancționate pentru nerespectarea interdicțiilor privind măsurile de prevenire a răspândirii SarsCov2

La data de 08.05.2021, în intervalul orar 19:00-23:00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești s-a organizat o acțiune în vederea îmbunătățirii climatului de ordine și siguranță publică, creșterii autorității poliției, în scopul diminuării riscului rutier şi pentru asigurarea respectării normelor legale instituite în scopul prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus SarsCov-2.
La acțiunea organizată au participat 6 lucrători de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, acţionând în zonele stabilite în echipe mixte cu autospeciale din dotare.
În cadrul acțiunii au fost verificate 22 de societăți economice și au fost controlate 48 de autovehicule, fiind legitimate 86 de persoane.
Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.320 lei, din care la O.U.G. 195/2002 Regimul rutier – 4 în valoare totală de 2320 lei și la Lg 55/2020 – 7 în valoare de 15.000 lei (2 - nerespectarea programului de funcționare în perioada stării de alertă, 3-lipsă declarație pe proprie răspundere, 2- lipsă mască de protecție)

De asemene, au fost efectuate 2 filtre rutiere și a fost reținut un certificat de înmatriculare.

Exemple:

În data de 08.05.2021, în jurul orei 22:20, pe raza comunei Botoșana, s-a constatat faptul că la o unitate economică se desfășoară activități de comerț, respectiv comercializarea de băuturi alcoolice și non-alcoolice clienților, fără a fi respectate măsurile impuse în contextul SARS – COV 2, respectiv organizarea și desfășurarea activității cu nerespectarea programului de funcționare în perioada stării de alertă. Administratorul barului a fost sancționat contravențional cf. Legii nr. 55/2020 cu amendă în valoare de 10.000 lei.

În data de 08.05.2021, în jurul orei 22:25, pe raza comunei Botoșana, s-a constatat faptul că la un operator economic nu se respectă măsura impusă în contextul SARS – COV 2, respectiv organizarea și desfășurarea activității cu nerespectarea programului de funcționare în perioada stării de alertă. Administratorul barului a fost sancționat contravențional cf. Legii nr. 55/2020 cu amendă în valoare de 5.000 lei.

La 08.05.2021, în jurul orei 23:10, polițiștii au constatat faptul că pe raza comunei Botoșana, este în desfășurare un eveniment privat în spațiul deschis, la care participă mai multe persoane. La fața locului, într-un foișor aflat în zona denumită popular Albeni, comuna Botoșana, închiriat de câteva persoane se afla un grup de tineri care, o parte dintre aceștia la vederea autospecialelor de poliție au fugit. La fața locului au fost identificate 6 persoane care au fost sancționate contravențional cf. Legii nr. 55/2020.
Mai nouă Mai veche