Doi bărbați din Moldovița, reținuți în arest pentru contrabandă cu țigări

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc și Secția de Poliție Rurală Vama au făcut cercetări cu privire la o informație privind depozitarea unor colete cu țigari de contrabandă la o casa din comuna Moldovița, iar polițiștii au descins la adresa respectivă și au identificat și confiscat 32.238 de pachete cu țigarete (644.760 bucăți țigarete). Polițiștii au constatat că țigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă din informațiile obținute s-a constatat că acesta este doar depozitarul țigaretelor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraților proprietari, respectiv Mihail Valentin Nistor și Mihai Oblesniuc, ambii cu activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări. Cei doi l-ar fi convins pe un tânăr de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi din precauție, știind că sunt vizați de activitățile de cercetare penală în ceea ce privește infracțiuni de contrabandă.

Astfel, la 10 mai 2021, cauza în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, a fost preluată de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale.

Cu ocazia activităților de cercetare și investigare efectuate, s-a reușit identificarea și probarea activităților infracționale ale autorilor, care în data de 5 mai 2021 au transportat și depozitat la locuința soților Maria și Gheorghe L., din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 de pachete cu țigarete, toate cu marcaj duty free, valoarea estimată a acestora fiind de circa 400.000 lei.

Față de suspecții Mihai Oblesniuc, de 28 ani, angajat al Ocolului Silvic Moldovița, și Mihail Valentin Nistor, de 26 de ani, ginerele lui Tiberiu Boșutar, ambii din comuna Moldovița, s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 11 mai 2021 aceștia urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

De asemenea, în cauză urmează a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, în vederea dispunerii și aplicării măsurilor asiguratorii aferente.
Mai nouă Mai veche