Buletin de presă, 18 mai 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 17.05.2021, orele 11.20, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe D.J. 174 din comuna Panaci autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă pentru materialul lemnos transportat, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 8,0104 m.c. lemn rotund de foc de esenţă rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1305,69 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Dealu Negru.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 17.05.2021, orele 13.20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208U din comuna Mitocu Dragomirnei, în zona intersecției cu strada Sărăturii, un localnic de 33 de ani a efectuat o manevră de mers înapoi și a acroșat și accidentat o minoră de 5 ani din localiate, angajată în traversarea străzii.
Din accident a rezultat rănirea minorei de 5 ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.Ulterior, în jurul orelor 17.00 aceasta a decedat.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 17.05.2021, ora 15.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 49 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.

La 17.05.2021, în jurul orelor 22.05, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Voitinel din comuna Voitinel, autoturismul înmatriculat în Bulgaria, condus de un localnic.
Acesta a prezentat pentru control documentele personale și pe cele ale autoturismului, printre care certificatul care atestă inspecția tehnică periodică emis de autoritățile bulgare cu o perioadă de valabilitate din 17.12.2020-17.12.2021.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea documentului prezentat, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Voitinel nu are inspecția tehnică periodică valabilă.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, fiind luată și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,fals material în înscrisuri oficiale” și ,,uz de fals”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche