Buletin de presă, 4 mai 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 03.05.2021, în jurul orei 14.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176 din direcția comuna Moldovița către comuna Vama, în dreptul unui imobil, un localnic de 53 de ani a surprins şi accidentat o localnică de 85 de ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 85 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul autoturismului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Femeia de 85 de ani nu a putut fi testată cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.05.2021, în jurul orei 17:02, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un localnic de 23 de ani a intrat în coliziune cu bicicleta condusă pe aceeași direcție de mers de un localnic de 43 de ani.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 43 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 03.05.2021, în jurul orei 00.50, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DN 17 pe raza localităţii, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
Conducătorul auto şi pasagerul din autoturism au fost sancționați conform Legii 55/2020, deoarece nu au putut prezenta o declarație pe proprie răspundere care să justifice prezența acestora în spațiul public.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat ”, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.05.2021, ora 15.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Plevnei din localitate, mopedul condus de un localnic de 69 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 69 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.05.2021, în jurul orei 21:30, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe raza localității Sfântu Ilie autoturismul condus de un bărbat din municipiul Suceava.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din municipiul Suceava are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.05.2021, în jurul orei 21.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe D.N. 17, în comuna Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un bărbat din comuna Poiana Stampei.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Poiana Stampei nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul condus de acesta nu este înmatriculat, având numere provizorii de înmatriculare expirate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reţinerea conducătorului auto, pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La 03.05.2021, la ora 15:45, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe raza localităţii, autotutilitara condusă de un bărbat din comuna Brodina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul din comuna Brodina are dreptul de a conduce suspendat pentru abateri la regimul rutier.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat ”şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche