Dosar penal pentru un bărbat beat care își plimba un prieten cu mopedul pe străzile din Rădăuți

Sâmbătă, 29 mai 2021, la ora 22.20, patrula de siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi, Biroul de Ordine Publică, a observat un moped, pe care se aflau două persoane de sex masculin care nu purtau căști de protecție, și care avea o deplasare sinuoasă, venind din direcția comunei Frătăuții Vechi și deplasându-se în direcția centrului municipiului Rădăuți.

Având în vedere cele constatate, aceștia au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, ocazie cu care conducătorul mopedului a încercat să fugă virând pe strada Ing. Andronic Motrescu și oprind scuterul pe partea dreaptă a carosabilului.

A fost identificat conducătorul mopedului Vasile U. și pasagerul Dănuț I..

S-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se faptul că Vasile U. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus ulterior la Spitalul Mun. Rădăuți în vederea recoltării probelor biologice.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche