Un copil de 13 ani s-a împușcat cu o armă de tir sportiv găsită în pădure, la Solca

Luni, 24 mai 2021, la ora 20.14, Poliția orașului Solca a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din Solca despre faptul că fiul său în vârstă de 13 ani a manevrat impudent o armă de tir, câteva alice atingându-l în zona feței.

La fața locului s-a deplasat o echipă din cadrul IPJ Suceava care, în urma activităților informativ-operativ și de cercetare, a stabilit că în jurul orei 17.30 fiul de 17 ani al bărbatului a găsit în pădurea de pe raza localității Solca, la o distanță de aproximativ doi kilometri de domiciliu, o armă de tir sportiv, cu aer comprimat, prezentând urme de degradare, pe care a transportat-o la locuința familiei sale și a depozitat-o în curte, lângă un utilaj agricol.

În jurul orei 20.00, în timp ce așeza ramele în stupii aflați în afara gospodăriei, la distanță de circa 10 metri a auzit țipetele fratelui său în vârstă de 13 ani, iar când a ajuns în curte, la o distanță de aproximativ 20 de metri de poarta de acces, l-a observat pe acesta, care acuza dureri la nivelul feței, iar arma găsită de el cu câteva ore înainte, era la picioarele copilului.

Ulterior, a observat că fratele său prezenta o rană la nivelul nasului pe care și-a cauzat-o prin folosirea armei de tir sportiv, fiind transportat de către tatăl său la Spitalul Județean Suceava, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

După consultarea de către medicul din cadrul UPU și efectuarea unui computer tomograf, minorul nu a fost internat întrucât rana provocată nu a fost majoră.

Arma a fost ridicată în vederea supunerii unei constatări criminalistice balistice.

În urma prezentării situației de fapt procurorului de serviciu, acesta a opinat ca audierea persoanei vătămate să fie efectuată marți, din cauza stării de panică care i-a fost provocată în urma evenimentului.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” , „uzul de armă fără drept” și „vătămarea corporală din culpă”.

1 Comentarii

  1. Tendențios și neprofesionist folosit termenul "tir sportiv"... Armă neletală cu aer comprimat era de ajuns!!!

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche