Un tânăr care a urcat la volan după ce a băut trei beri a lovit o mașină, la Dumbrăveni, și a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de polițiști la Bursuceni

Duminică, 30 mai 2021, la ora 17.30, Poliția Orașului Salcea a fost sesizată prin 112 de către Cristian U. din municipiul Suceava cu privire la faptul că în timp ce se afla pe raza comunei Dumbrăveni a parcat autoturismul Renault pe DC 65, în dreptul locuinței socrilor, iar în jurul 17:25 acesta a fost acroșat de un autoturism Audi al cărui conducător auto a părăsit locul faptei.

Polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, autoturismul Ranault prezentând avarii la nivelul caroseriei pe partea din dreapta față având roata ruptă. 

Polițiștii au făcut verificări în zona comiterii faptei, martorii indicând ca posibilă deplasare a autoturismului marca Audi spre satul Bursuceni, comuna Verești. 

Autoturismul a fost reperat în satul Bursuceni, pe o stradă lăturalnică, iar la volanul acestuia se afla un tânăr care vorbea precipitat la telefon. În aceste condiții s-a procedat la legitimarea conducătorului auto stabilindu-se că acesta este Ioan P., de 31 de ani, din comuna Fântânele, care a declarat faptul că a consumat trei sticle de bere. 

În aceste condiții, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în sânge în aerul expirat. A fost apoi condus la Spitalul de Urgență Suceava, unde i-a fost prelevată o probă biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei, acesta refuzând prelevarea celei de-a doua.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche