Incendiu la restaurantul Arhico din Satu Mare

La 17 iulie 2021, la ora 17.27, Secția de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 de către un angajat al restaurantului Arhico din comuna Satu Mare cu privire la faptul că la o magazie a izbucnit un incendiu.

În jurul orei 16.30, într-o magazie confecționată din lemn situată în curtea restaurantului a izbucnit un incendiu ca urmare a unui scurt circuit la o ladă frigorifică. Întrucât exista riscul ca incendiul să se extindă și către restaurant, un angajat a solicitat prin 112 intervenția pompierilor. Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu două autospeciale din cadrul ISU Suceava - Detașamentul Rădăuți, incendiul fiind stins la scurt timp. În urma incendiului au ars aproximativ 25 de metri pătrați din podul magaziei și un număr de cinci lăzi frigorifice și s-au degradat pereții.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de aproximativ 20.000 lei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită de pompierii militari din cadrul ISU Suceava – Detașamentul Rădăuți, ca fiind „efectul termin al curentului electric”.

Administratorul restaurantului a precizat că societatea cât și magazie unde a izbucnit incendiul este asigurat în caz de incendiu și a declarat faptul că nu are suspiciuni cu privire la cauza producerii incendiului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche