Individ care a fluturat o macetă în două magazine, a provcat distrugeri și a amenințat un polițist cu moartea, la Breaza, arestat preventiv

La 17 iulie 2021, ora 13.37, Secția de Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată prin 112 despre faptul că Petrică Bodnar, de 42 de ani, din localitate, se deplasează cu un obiect contondent în mâini pe raza comunei Breaza, cătunul Pârâul Gropii, și a distrus o poartă de acces și colțul unui garaj.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns în incinta magazinului mixt Fercaleac Prod Com SRL și fără nici un motiv întemeiat a răsturnat mai multe mese, scaune și umbrelele de pe terasa amenajată în fața societății, după care a distrus un țăruș de susținere a unei umbrele, folosind o macetă. În continuare, s-a deplasat la un alt magazin mixt aparținând SC Moldo Coop, Sucursala Breaza unde a amenințat cu acte de violență gestionara unității. Ulterior, bărbatul s-a deplasat în zonă cătunului Pârâul Gropii, unde a lovit o poartă de acces.

În aceasta zona bărbatul a fost găsit de polițiști, fiind încătușat și condus la sediul Postului de Poliție Breaza.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „distrugere” (3 fapte), „amenințare”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Totodată, individul a adresat ameninţări cu moartea unui agent de poliţie care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, creându-i o stare de temere, fiind cercetat și pentru „ultraj”. 

Bărbatul a fost audiat în calitate de suspect, după care, s-a dispus, reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore.

Suspectul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

La 18 iulie, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. 
Mai nouă Mai veche