Ludovic Orban va câștiga alegerile din PNL cu 64% dintre voturile delegaților, conform unei analize realizate de liberali după alegerile interne organizate în jumătate dintre filalele din țară

14 filiale județene PNL dintre cele 22 în care s-au organizat alegeri interne până în prezent și 64% din delegați îl susțin pe Ludovic Orban pentru șefia partidului, au transmis surse liberale citate de stiripesurse.ro.

Până acum, 13 filiale județene au votat rezoluții de susținere pentru Ludovic Orban care nu au fost schimbate în forurile statutare ale organizațiilor, plus Sectorul 6 care nu s-a poziționat la nivel de președinte dar majoritatea membrilor filialei este pentru susținerea lui Ludovic Orban.

„Din punct de vedere al numărului de delegați care vor reprezenta filialele la Congres, în urma consultărilor cu membrii filialelor respective, evaluarea internă arată un procent de 64% în favoarea lui Ludovic Orban”, mai afirmă sursele citate.

Conform unei analize, victoria lui Ludovic Orban pare a fi o certitudine. 

1. Filiale mentionate eronat cu sustinere pentru Florin Cîțu: Botosani, Timis, Bacău, Alba, Constanța - la Timiș, Alba și Constanța încă nu s-au desfășurat alegerile interne; la Botosani a câștigat Costel Șoptică, candidatul susținut de Ludovic Orban, impotriva lui Dan Nechifor, candidatul susținut de Florin Cițu și George Flutur; la Bacău, candidatul Daniel Fenechiu, susținut de Florin Cițu și Alina Gorghiu, s-a retras din competiție și a câștigat Mircea Fechet în echipă cu fostul președinte interimar, Viorel Miron, susținuț de Ludovic Orban.

2. Organizațiile ”indecise”: la Iași, filiala îl susține pe Ludovic Orban în timp ce doar noul președinte al filialei a anunțat susținerea pentru Florin Cițu; la Bistrița-Năsăud, candidatul susținut de Florin Cițu și Robert Sighiartău a pierdut categoric în fața președintelui Ioan Turc, susținut de Ludovic Orban; la Vâlcea, candidatul Gheorghe Păsat, susținut de Florin Cițu la el acasă în județ a pierdut în favoarea președintelui Cristian Buican susținut de Ludovic Orban; la Caraș-Severin, președintele filialei Marcel Vela a anunțat susținerea pentru Ludovic Orban iar la Arad majoritatea filialei îl susține pe Ludovic Orban.

3. Episoade cu miză simbolică: Florin Cițu a pierdut susținerea în propria organizație de la Sectorul 5 și la el acasă în județul Vâlcea; unii dintre susținătorii din ”poza” lui Florin Cîțu au arătat că nu au susținerea organizațiilor lor: Robert Sighiartău la Bistrița Năsăud, Cristian Băcanu la Sectorul 5, Victor Paul Dobre la Galați, Cătălin Boboc la Brăila, Vergil Chițac la Constanța.
Mai nouă Mai veche