Polonezii de la Solaris câștigă contract după contract în România pentru furnizarea de vehicule ecologice

Compania poloneză Solaris are în derulare contracte de circa 125 de milioane de euro pentru livrarea de autobuze, electrice sau hibrid, și troleibuze către municipalitățile din România. Doar în acest an, Solaris a încheiat acorduri pentru livrări către Târgu Jiu, Sibiu, Suceava, Iași, Sighetu Marmației, Pitești și Târgu Mureș, pentru perioada 2021-2022.

Cele mai mari comenzi deja în derulare sunt pentru autobuze electrice (139 de vehicule, în baza unor contracte de 454 milioane lei) sau hibrid (47 de unități, în valoare de 92,65 milioane lei). La acestea se adaugă 34 de troleibuze, incluse în contracte însumând 75,5 milioane lei.

“Având în vedere că prioritare în UE sunt autovehiculele ecologice, ne așteptăm în anii ce vin la extrem de multe licitații dedicate acestor tipuri de autovehicule și, implicit, să participăm la marea majoritate”, a declarat pentru Profit.ro Dan Ciolan, general manager Solaris Bus & Coach România.

Compania poloneză Solaris a decis recent să transfere toate acțiunile deținute la Solaris Bus & Coach România, reprezentând 100% din capital, către firma IAC Management, deținută de Dan Ciolan, relevă date analizate de Profit.ro.

În prezent, parcul auto Solaris din România numără peste 300 de vehicule (în orașe precum Cluj-Napoca, Brașov, Craiova, Pitești sau Oradea), ponderea celor electrice fiind de circa 50% din total.

“Pentru Solaris, piața din România este extrem de importantă”, spune Ciolan.

Solaris face parte din grupul spaniol CAF și are o fabrică în Polonia, plănuind construcția celei de-a doua unități, tot în Europa. În cei 25 de ani de activitate, Solaris a produs peste 20.000 de vehicule, vândute în întreaga lume.
Mai nouă Mai veche