Accident provocat de un tractorist ușor băut, la Hreațca. Polițiștii au deschis dosar penal pentru că tractorul nu era înmatriculat

Vineri, 24 septembrie 2021, ora 13:10, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că pe un drum comunal din localitatea Hreațca, comuna Vulturești, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un autovehicul agricol.

Polițiștii au constatat că Viorel B., din Hreațca, a condus un tractor care tracta o remorcă confecționată artizanal, care nu avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare sau înregistrare, din direcția Hreațca către Uncești, iar la intersecția cu un alt drum comunal a efectuat virajul la stânga fără să se asigure corespunzător, motiv pentru care a intrat în coliziune cu autoutilitara marca VW, care era intrată regulamentar în depășirea tractorului, condusă în aceiași direcție de mers de Andrei L., din Hânțești.

În urma accidentului nu au rezultat vătămări corporale sau victime omenești, iar în urma coliziunii a rezultat avarierea celor două vehicule.

Conducătorul tractorului Ford a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge. Conducătorul autoutilitarei marca VW, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 334 alin 3, din C.P.
Mai nouă Mai veche